Ocak 13, 2007

The Great War in Spirit

Aydınlık vs Karanlık buna daha önce değindimmi acaba?? :=) tabi kine
Bugün bi kücük şey geldi aklıma onu yazıp GunO's left the building olucam nitekim kahveden bekleniyorum.
Aydınlık hani şu çocuksu iyimserligimiz, güclü inancımız, sabırlı umutlarımız gibi şeylerde gizlidir.. Mesela bi arkadaşımız bize bariz kazık atarda hehehu diip sırtını sıvazlarız. Hani Nuri adlı bi arkadaşımız dama çıkar "bakın süperman gibi ucucam" der de bizde ucucak galiba diip merakla bekleriz, hani babımız olum biraz daha büyü söz alıcam o bisikleti derde bizde büyümeye çalışırız. işte burada gizli aydınlık. İnanç, güven, umut, hayal gibi şeylerin içinde ki. Bizden çoook büyük bir yaratıcının gizli gölgesidir aydınlık. Karanlık sa İnançsızlık, güvensizlik, umudsuzluk gibi yoksunlukların temelidir aslen.
Peki biz çocuk iken çok aydınız da neden sonraları kararıyoruz sizce??
Bence çok ucuza yıpratıyoruz aydınlığımızı ve aşınan o cocuksu duygularımız birgün neredeyse yok oluyor veya örtüyoruz üzerlerini kimse onlara ulaşıp yıpratmasın die..
Yıpratmak çok basit böylesine güzel duyguları hatta tek bir yol bile kafi tamamen yok olmalarına. Tek bir cümle kendimize söyledigimiz, karanlığın ufak ve zararsız tek tohumu kurutabiliyor yemyeşil ormanlarımızı.
Bir kereden ne çıkar?? alın size o çümle.
Birkereden ne çıkar düşüncesi ile yapılan bir eylem, ruhunuza, artık kontrolünün sizde olmadığı, bir süresiz giriş vizesi almış demektir.
Bir kereden ne cıkar düşüncesi ile yapılan bir işin, tekrarı için Nasıl olsa birkez yaptın bi daha yapabilirsin serisi işlemeye başlar ve sonun da Yap!! emri başınıza tac olur. E şimdi denebilir ki " ne alakası war bunun karanlıkla??"
İnsan kötülüğünden emin olduğu, bir işi yapması için, vicdanını susturmak zorundadır... İşte bu bir kereden ne çıkar da vicdanı susturabilen en basit mantıktır. Oysa bu sözün tamamen mantıksızlığı da yukarıda açıklanmıştır. Tabi anlayana.. İşte bu söz, karanlğın zararsız gibi görünen kücük tohumudur.
Misal: aşksız bir sevişme için size ısrar edilio en sonun da kabul ediosunuz. Sizce o kişi ile son aşksız sevişmeniz mi veya o kişi ilk ve son aşksız sevişmeniz olucak mı??? Asla..
"E ne olucak karanlık olsa içimiz" Hapı yuttunuz, bir daha inanmayacaksınız umtlanmayacaksıznız, güvenmeyeceksiniz, Yanlız bedbaht bir ölüm beklentisine dönüşücek o değerli yaşamınız ve siz bu değersiz gördüğünüz yaşantınızı bir an önce bitirmek için elinizden geleni yapıcaksınız. Sigara, içki, hard porn bi hayatı sevmeye alışıcaksınız. Hiçbirşeyden zevk alamayacaksınız.
Korkutmak için diil bu yazı bariz bir tespit sadece. Bunu ilk söyleyen ben değilim son da olmayacağım ancak Birkez daha söylense ne çıkar:=)

Hiç yorum yok: