Ocak 24, 2007

14 yıl önce, bugün

12-13 yaşındayım o zamanlar, Büyükçekmece Lisesi Pansiyonun da. Bir pazar günüydü, miskinlik yasal. ancak dışarıda bir koşuşturma bir uğultu rahatsız etmese. Kalkıp koşturanların ardıdan iniyorum ürkek adımlarla yemekhaneye. Tv nin başında bir kalabalık sebebini anlamak mümkün değil ve Tv de bugünlerde görmeye alıştığımız heyecanlı bir sunum. Uğur Mumcu öldürülmüş. Hemde evinin önünde, sokağın köşesin de polis beklerken arabasına konan bomba ile öldürülmüş. Adını bile duymamışım o zamanlar ancak yüzlerde ki isyanlardan belli nasıl bir insanın yitirildiği. Sonra ki yıllarda kitapları ile büyüyeceğim bu insanla ilk tanışmam işte o gündür. Kitapları :
Sakıncalı Piyade, Suçlular ve Güçlüler, Mobilya Dosyası, Bir Pulsuz Dilekçe, Büyüklerimiz, Çıkmaz Sokak, Tüfek İcad Oldu, Silah Kaçakçılığı ve Terör, Liberal Çiftlik, 12 Eylül Adaleti, Terörsüz Özgürlük, Rabıta, Söz Meclisten İçeri, Papa-Mafya-Ağca, Devrimci ve Demokrat, Sosyalizm ve Bağımsızlık, İnkılap Mektupları, Kürt Dosyası.
Maviler okuyabildiklerim. özellikle sakıncalı piyade anlatımı ve anlatmak istediği ile kalbimi ilk fetheden. Hala kimi saçmalıklara tahammül edememin kaynağı belki de bu kitap. Kürt dosyası ise tamamlayamadığı son kitabıdır bu son kitabı okuyanın, "Uğur Mumucu neden öldürüldü"?? sorusuna kısmen bir cevabı olacaktır. Ugur Mumcu neden öldürüldü de bir kitap ancak yazarı aklıma gelmedi şimdi o kitapta zaten bu son kitabı üzerinde çok duruyor. Bu şarkı ile hep hatırladık onu. "Hepimiz" Uğuruz denebilecek kadar değerli bir insan... Gerçek bir aydın ve aydınlatan..
Uğurlar Olsun Uğur...

Hiç yorum yok: