Mart 16, 2007

Hangi, hata??

Tek derdi sevmek olan küçük bir kızdı O. Çünkü sevince herşey daha güzeldi.İzlediği her film, dinlediği her şarkı, okuduğu her kitap, konuştuğu her insan. Daha güzeldi, o severken. Çekilen her dert bile, bir şekilde, güzel olurdu. Uykusuz gecelerde, sevgi ile huzur buluyordu. Ancak kimi sevebilirdi??

Her geleni sevgi ile karşıladı önce. Her selamı, sıcacık, içten bir selamla destekledi. Her bakan göze, O, gülücükler saçtı. Azıcık aklı olan, hemen vuruluyordu, savdasından. Olmayanlar, çoktan mecnundu. Biri geldi önce, ardından bir diğeri. Her gelen, biraz sevgi dilendi ondan. Kimseyi boş çevirmedi. Bir bir dizildi isimleri, hepsine yetişmeye gayret etti. 'Sevgi' denilen hazinesini, hep eşit pay etti. Ancak birgün, gelenler gitmek istemedi. Herbiri, hazinenin tamamını sadece kendine istemekteydi. Bencilceydi. Gönülsüzce kabul etti. Artık, birini seçmeliydi. Ancak Hangisini??

Birinin güzel sözleri vardı, diğerinin güzel gözleri, bir diğeri hoş muhabbetti, ancak hangisi tüm hazineye değerdi? Bir sözüyle, zihnini aydınlatan mı? Bir bakışı ile yüreğini yakan mı? Sohbeti ile yüzünü güldüren mi? Hangisi? Birinin geçmişi ziyandı, diğerinin geleceği yalan. Öteki biraz perişan. Biri kızdımı kötüydü, diğeri güldüğünde. Hiç güvenilmezdi, en beğenileni. Hepsi birer hata gibiydi ve o hangi hatayı seçicekti?? Belki birer birer silicekti. Belki baştan, belki sondan, belkide rastgele hayatından silicekti birilerini. Bir paravanın ardından, rastgele birini seçmek gibiydi. Aşk oyunu bu mu olmalıydı gerçekten? Geceleri uykusu kaçıyordu, düşünmekten. tam siliyordu birini basit bir nedenden, halksızlığa üzülüyordu. Tam birine kayıyordu gönlüğ tümden. Kıskançlıktan, onu boğuyordu. Hepsi sabırsız, hepsi mahçup. Hangi hata, katlanılmaya değicekti?

Aşk bu kadar zor mu? Mesela; pencerenden bakarken insan, karşı kaldırımda ki birine aşık olamaz mı? Hergün aynı saatte gelen , hava sıcaklığına göre, ne giyeceğini tahmin edebileceğin birine? Nereden gelior, hergün nereye gidiyor? Sorgulamadan. Adını bile bilmeden, aşık olunamaz mı? Hani yatağa yattığında. Sesinin, tonunu dahi, kendin belirleyebileceğin, hayallerde. Birlikte olunamaz mı? O, bekler iken durakta, sıkıntıdan etrafı süzen gözleri bi an karşılaştığında, camda senle; Kalbin gürültüsü, kulaklarını tıkıyamaz mı? Böylesine bir aşk Hata! olabilir mi?

Seçmeli birini. Aşk dediğin dürüst olmalı. Eşit olmalı. İki insan arasında, bir bağ olmalı. Ancak kimi seçicek. İlk kimi sevdi veya en çok hangisini sevdi? Sevdi ise neden diğerlerine izin verdi?
Hatırlamıyordu. Ancak biri diğerlerinden çok seviliyordu. Evet! aşk farklılıktır, belki diğerleri kandırmaca idi. Belki de, hepsi, bir nevi ört bas idi. Kimi unutmak için veya kim olmasın die? Belki de onu uyutmayan, aslında belli biriydi. Bunca sevene ragmen, hala onun sevgisi batıyor olabilirdi. Kimdi o; fark edilemeyecek kadar küçük, göz ardı edilemeyek kadar rahatsız edici olan kim idi? Hangi nohut danesi, bunca döşeğe rağmen, rahatsız edebilirdi? Hangi hata, onu fark ettirmedi?

Ahh aşk, ne düşünülesi şey ne düşündüren bişey? Hani aşk, sadece kalpte idi?

GunO
----------------------------------------------------------------
Hikaye deniyorum.:=) Hasetimden edebiyata atıldım:=) İlk örnek bu, hemen hor görmeyin lütfen:=) Bi erkek ve kadınlar konuşunda biraz şüpheci olarak zor bir konu seçtim hatalarımı mazur görün:=) Bunu yutturursam baya bi sarıcam edebiyat olayına da lütfen pohpohlamayın beni. En zalimce şekilde eleştirinde kendimi görebiliiim.. Kurgu war kesin biliorum da hikaye yazabilicek potansiyel war mı onu merak ediyorum:=) Bide diyalog denicem ileriki günlerde o daha da kötü olucak eminim:=)

Bide felsefe yapiim, esas konum sonuçta:=)
Kadınlar için aşk, açık bir büfe gibidir. Oysa onlar genellikle perhizdedir.
Erkekler genellikle, umduğunu diil, bulduğunu yer. :=)

Biliorum içim kötü ben napiim :=)

3 yorum:

Tugc dedi ki...

Elestirilmeyi madem istiyorsun soyleyeyim.
Bu yazdigin hikaye gibi degil, kose yazisi icin kullanilmis bir giris gibi birsey.
Ayrica yazilanlar hakkinda gorusume gelince.. Herkes birden cok kez asik olur. her seferinde farkli olur. insan en cok son asik oldugunu seviyor sanar, ama degildir.

GunO dedi ki...

@TugCe
Begendiğine, sevindim:=)

. dedi ki...

felsefe ile güzel bağlamışsın (:
bence aşkın canı cehenneme q: