Ocak 18, 2009

Er?meni Meydanı

Ermenilerden Özür Diliyorum İmza Kampanyası hakkında bilgi sahibi olduğunuzu varsayıyorum.
Konu ile ilgili internette açılan siteden interaktif olarak özür dilemek mümkün.

Peki neye ve neden imza attığımız konusunda haberdarmıyız? Sitede imza atmadan önce bir açıklama mevcut:

"1915'te Osmanlı Ermenileri'nin maruz kaldığı Büyük Felâket'e duyarsız kalınmasını, bunun inkâr edilmesini vicdanım kabul etmiyor.
Bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum."

Burada ki 'Büyük Felâket ' tanımı hayal gücümüze bırakılmış. Basında "Aydınların, Ermenilerden Özür Diliyoruz İmza Kampanyası.." başlığında verilen haberlere baktığımızda da 'Aydınlar' tanımının yine hayal gücümüze bırakıldığı anlaşılıyor. Ancak böylesine mesnetsiz bir kampanya şuan itibari ile 27653 kişiye ulaşmış durumda.

Bu insanların neye imza attığını ise ancak yabancı basından öğrenebiliyoruz.
22/12/2008 tarihli La Monde gazetesi konu ilgili haberinde "20. yüzyılın ilk soykırımında 1915-1916 yılları arasında katledilmiş 1 milyondan fazla Ermeni’nin kaderi, Türkiye’de tabu olarak kalmaya devam ediyor." deniyor. Yani bu imza atanlar aslında hiçbir kanıt ve kalıntının bulunamadığı sözde katledilmiş 1 milyon ermeni için özür diliyor.

ermenilerdenozurdiliyorum.com adlı bu site, bu kampanyanın niyetleri konusunda oldukça dürüst. Sitede verilen bir harita niyeti anlamak için oldukça manidar.


Bu haritada Ermenistan, Pontus ve Kürdistan olarak belirtilen yerler bugünkü Türkiye topraklarında. Bende bu haritanın neyi ifade ettiğini hayal gücünüze teslim ediyorum.

Sitede, kampanyaya destek verenlerin isimleri de alfabetik olarak afişe edilmiş durumda.

Yarın Hrant Dink in 2. ölüm yıl dönümü. Belki bu cinayetin arkasında ki karanlık güçler aydınlatılamadığı için Hrant Dink'in kemikleri mezarında sızlıyordur. Siz bir de bu vatanın bir karış toprağını düşman çizmelerine ezdirtmemek için canlarını seve seve vermiş. Bağımsızlık uğruna her zorluğa göğüs germiş. Bu toprakları, hatta bizleri dahi geleceğe hediye etmiş. Türklerin özgürlük sevdasını bizlere miras bırakmış Atalarımızın kemiklerini bir düşünün...

Cehalet mazaret değil. Bu kampanyaya imza atmış hiç kimse bu ataların evladı olamaz.
Bu yalan kampanyasına imza atan Türk olamaz.

Hiç yorum yok: